EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2023 – Mačja debata

EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2023 – Mačja debata

 

Ilustracija: Klara Škrlec

 

EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2023

Humanistika, to si ti!

Človek, žival

Vabljeni na osrednji dogodek projekta “Humanistika, to si ti! Človek, žival!”, kjer bomo z vami tudi MinamiKatki, tako na stojnici kot tudi med debato na velikem odru.

 

GLAVNI ODER

13:00-13:45

Mačja debata: Kaj za mačko pomeni biti moderna mačka? Predvsem za brahiocefalično mačko.

Z izr. prof. dr. Vladimiro Erjavec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, si bomo postavljali in odgovarjali na vprašanja, ali je mačkam zato, ker jim ljudje omogočajo zadovoljevanje osnovnih bioloških potreb v življenju, res lažje, ter ali ljudje skozi mačke uresničujemo lastne želje namesto da bi zadovoljevali njihove n(a)ravne potrebe. Argumentirali bomo razloge za in proti poglabljanju odnosa z mačkami, govorili o našem vplivu na njihovo psihofizično zdravje in zadovoljstvo, o diktiranju mačjega življenjskega sloga in morfoloških sprememb, kot je npr. brahicefalija. Zavzemamo se za odličen odnos z mačkami, a naj ta izhaja iz razumevanja in kompromisov, ne pa iz slabih in starih praks.

 

STOJNICA

10:00-15:00

InfoKATiček

  • mačja debata
  • pobarvanka
  • risanje mačk
  • mačji kviz

Datum

Sep 29 2023
Expired!

Čas trajanja

10:00 am - 6:00 pm

Organizer

Humanistika, to si ti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

KONTAKT

Prijava

Ali ste pozabili geslo?

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.