Seminar Zavetišče je lahko svetišče

Seminar Zavetišče je lahko svetišče

Foto: Marko Matjašič

Spoštovani mačji kader,

Z velikim veseljem vas vabimo na seminar “Zavetišče je lahko svetišče”, ki ga organizira Minami Kat v podporo izboljšanju skrbi za mačke v zavetiščih. Seminar bo potekal v soboto, 23. marca ob 9:30 do 15:00 v zavetišču Ljubljana, Gmajnice 30, 1000 Ljubljana. Seminar se ceni na 35 €.

Namen seminarja je združiti zaposlene v zavetiščih in preostali mačji kader, ki deluje na področju skrbi za mačke, da bi skupaj razpravljali o izboljšanju standardov in praks v zavetiščih. Osredotočili se bomo na naravo in vedenje mačk, njihovo oskrbo in optimizacijo okolja, zdravstvene smernice ter pripravo na nov dom.

Program seminarja obsega:

9:30-9:40 Uvodni pozdrav

9:45-10:45 Zavetiški protokol – predstavitev in uporaba: Predavanje Helene Pauko, Tolmačke iz mačje svetovalnice, bo osredotočeno na zavetiški protokol, ki je prav tako njena magisterska naloga.

10:50-11:50 Delo v zavetišču na oddelku mačk – dobre in slabe prakse: Olja Ivanović bo glede na dolgoletno delo, znanje  in izkušnje na oddelku za mačke predstavila razlike med teorijo in prakso.

11:50-12:20 Odmor za kavico in klepet

12:20-13:20 Klinično vedenje mačk: Alja Mazzini bo govorila o prepoznavanju in pristopu k bolnim in poškodovanim mačkam.

13:25 -14:25 Učenje življenjskih veščin – priprava muck na nov dom: Pšenica Kovačič iz Minami Kat – centra mačje kulture, bo razložila, kako usposobiti mačke za posvojitev.

14:25-14:35 Odmor

14:35-14:55 Dodatni segment – Pogovor: Spremljanje, ocenjevanje in načrtovanje: Ta del bo osredotočen na sistematični pristop za izboljšanje programa.

14:55-15:00 Slovo

Seminar vključuje tudi več krajših odmorov in odmor za malico, da se boste lahko neformalno družili in izmenjali izkušnje ter ideje.

Vljudno vas prosimo, da potrdite svojo udeležbo najkasneje do 15. marca, saj so mesta omejena. Za več informacij in potrditev udeležbe nas prosimo kontaktirajte na info@minamikat.si ali 040 577 172 ali preko spodnjega obrazca.

Vaša prisotnost in sodelovanje bosta neprecenljiva za izboljšanje življenj mačk v zavetiščih. Veselimo se srečanja z vami in skupnega dela za boljše jutri naših dragocenih diamantov.

Z iskrenimi pozdravi,

Ekipa Minami Kat

 

   

  PREDSTAVITEV PREDAVATELJIC

  HELENA PAUKO

  Helena Pauko je magistrica znanosti in strokovnjakinja na področju odnosov med ljudmi in živalmi. Njeno izobraževanje je potekalo na dunajski veterinarski univerzi (Vetmeduni) v okviru interdisciplinarnega magistrskega programa Human-Animal Interactions (IMHAI), ki povezuje področja živalskega vedenja, živalske dobrobiti, primerjalne medicine ter filozofije in etike. V okviru magistrske naloge je sodelovala pri razvoju protokola za ocenjevanje dobrobiti mačk v (slovenskih in tujih) zavetiščih, ki ga je izvedla v sodelovanju z vodji slovenskih zavetišč in drugimi strokovnjaki v letu 2022. Trenutno sodeluje pri posodabljanju in nadgrajevanju tega protokola skupaj s Pšenico Kovačič.

  Zaposlena je na Veterinarski fakulteti, Univerze v Ljubljani, kjer opravlja vlogo koordinatorice projekta ULTRA. Poleg tega svetuje na področju vedenja in dobrobiti mačk, pri čemer nudi tudi oskrbo mačk na domu kot mačja varuška – certifikat za to je pridobila pod okriljem svetovalnice Minami Kat. Njeno znanje in praktične izkušnje se nenehno izpopolnjujejo, sodeluje pa tudi s spletnim portalom za živalsko starševstvo OOKAMI, kjer piše avtorske članke in izvaja različna predavanja ter praktične delavnice.   

   

   

   

   

  PREDSTAVITEV PREDAVANJ

  Protokol za ocenjevanje dobrega počutja mačk v zavetiščih, Helena Pauko

  Na seminarju se bo magistrica znanosti Helena Pauko posvetila predstavitvi Protokola za ocenjevanje dobrega počutja mačk v zavetiščih. V okviru predstavitve bodo obravnavane naslednje točke: izvor oz. motivacija za razvoj zavetiškega protokola oz. smernic (guidelines), celoten postopek razvoja (vključno z zbiranjem literature, ocenjevalnimi metodami in obrazci ter sodelovanjem zavetišč in drugih zunanjih strokovnjakov), časovni okvir razvoja protokola, omejitve in izzivi, ki so se pojavili med razvojem, ter primerjava z drugimi protokoli.

  Osredotočili se bomo tudi na ciljno publiko protokola, navodila za njegovo uporabo (zlasti izvedbo meritev in ocenjevanja), nadaljnji razvoj in praktično uporabo za namene izboljšav ter nadgradenj (spremljanje, ocenjevanje, uporaba v praksi). Hkrati bodo razpravljali o prihodnjih ciljih v nadgradnji in uporabi protokola, ki vključujejo pridobivanje novih podatkov ter integracijo najnovejših raziskav na tem področju.

  • 00

   dni

  • 00

   ur

  • 00

   minut

  • 00

   sekund

  Datum

  Mar 23 2024

  Čas trajanja

  9:30 am - 6:00 pm

  Cena

  35.00 €
  zavetišče Ljubljana

  Location

  zavetišče Ljubljana
  Gmajnice 30, 1000 Ljubljana
  Website
  https://www.zavetisce-ljubljana.si/
  Minami Kat, center mačje kulture

  Organizer

  Minami Kat, center mačje kulture
  Phone
  0038640577172
  Email
  info@minamikat.si
  Website
  http://www.minamikat.si

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  KONTAKT

  Prijava

  Ali ste pozabili geslo?

  Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.